Tarieven

Hieronder vind u de tarieven welke gelden in de taxibranche. Deze tarieven worden ieder jaar opnieuw geindexeerd.

RDS Taxiservice - Uw taxi specialist uit Heerenveen & omgeving!
RDS Taxiservice - Uw taxi specialist uit Heerenveen & omgeving!

Tarieven taxi Heerenveen

Personenauto:

Starttarief: €3,19
Kilometertarief: €2,35
Tijdtarief: €0,39

Busje:

Starttarief: €6,49
Kilometertarief: €2,95
Tijdtarief: €0,44

Overige kosten:

Wachttijd per uur: €43,94

Rekenvoorbeeld kosten van een taxirit

Stel u maakt een rit van 7 kilometer die 15 minuten duurt.
Als de taxivervoerder de maximum tarieven zou hanteren
zou deze rit kosten:

  • Starttarief € 3,19
  • Kilometertarief 7 x € 2,35 = € 16,45
  • Tijdtarief 15 x € 0,39 = 5,85

In totaal is dat € 25,49.

Vertraging tijdens de taxirit

De kosten van een vertraging tijdens de taxirit wordt eerlijk verdeeld tussen het taxibedrijf en de klant. Als u in de file komt, moet u dus meer betalen. Gaat de rit heel snel, dan bent u juist goedkoper uit.

Wachttarief taxi

De chauffeur kan een wachttarief in rekening brengen als u dit heeft afgesproken voordat de taxirit is begonnen. Het wachttarief geldt bijvoorbeeld als de taxichauffeur moet wachten als de vergadering van zijn passagier uitloopt. Het wachttarief is € €43,94 per uur.

Kosten taxi vergelijken

De tarieven staan op een tariefkaart, die achter een van de ramen van de taxi is geplakt. De kaart moet goed leesbaar zijn. Zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant van de taxi. Zo kunt u de kosten van de taxi’s vergelijken.

Vaste ritprijs

Een taxichauffeur mag u een vaste ritprijs aanbieden. Ook mag hij voor aanvullende diensten een toeslag rekenen. Bijvoorbeeld voor het dragen van uw koffers. U moet de vaste prijs of toeslag afspreken voordat de taxirit is begonnen.

Wat zeggen onze klanten?

google

Ontzettend servicegericht en een vriendelijke chauffeur tijdens de rit ongelooflijk gelachen. We hadden de terugrit ook al vastgezet, was zelf niet in de gelegenheid om de rit uit te voeren maar er werd netjes een rit bij zijn collega Taxi Jack ingepland. Neemt zelfs nog de moeite om de andere dag een appje te sturen of de terugrit goed voorlopen was. Dat noem ik nou nog eens service. Als ik hier weer in de buurt ben dan weet ik welk taxibedrijf ik moet bellen! Taxi Koster en Taxi Jack zijn beiden aan te bevelen.

google

Goed geregeld en stipt op tijd, komt z'n afspraak na

google

Echt top! Makkelijk van A naar B en een fantastische (nieuwe) jeugdige dame erbij. Erg leuke meid en is in voor een praatje. Zomaar weer op de eind bestemming. Ze wil je overal wel naar toe rijden, geen adress is te gek of te moeilijk. Zeker een aanrader!!

WhatsApp whatsapp